Republica Sudan

Condiţii de călătorie

 

 1.Există factori confirmaţi de risc – evitaţi călătoriile!

În această perioadă, se recomandă evitarea călătoriilor care nu sunt absolut necesare în Republica Sudan, iar dacă există situaţii de urgenţă, care reclamă deplasarea, se recomandă evitarea locurilor aglomerate precum pieţe, parcuri, expoziţii etc.
Prezenţa la frontiera dintre Nord şi Sud, în zona Kordofanului de Sud şi a  Darfurului de Sud, a unor grupuri înarmate de rebeli, care sunt bombardate de avioane ale Forţelor Armate Sudaneze (SAF), constituie un motiv care nu recomandă deplasările în partea de sud a Sudanului.

Rămâne valabilă recomandarea de a amâna orice călătorie în Darfur, unde situaţia de securitate rămâne precară, semnalându-se ciocniri între forţele armate guvernamentale (SAF) şi grupuri insurgente,  atacuri, precum şi cazuri de răpiri de persoane.
În cazul în care nu există un motiv întemeiat şi urgent de călătorie în Sudan în această perioadă, recomandăm cetăţenilor români să evite deplasarea în această ţară până la sfarsitul anului 2012.
 

2. Contactarea autorităţilor române

Cetăţenii români care sunt nevoiţi să se deplaseze în Sudan sau se află deja pe teritoriul acestei ţări, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Sudan şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare  în astfel de zone sunt reduse.


3. Alte recomandări 

Cetăţenii romani sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă! 

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi să respecte următoarele recomandări

  • Să evite orice deplasare pe timpul nopţii, indiferent de regiunea în care se află, locurile aglomerate, demonstraţiile, precum şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
  • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil sau să le lase în maşină. 
  • Să recurgă la operatori turistici acreditaţi şi să nu se îndepărteze de grupul turistic.
  • Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
  • Să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru a obţine informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate.

  

 

 

 

 

 

 

 

The European Union Delegation to Sudan issues the following statement in agreement with the EU Heads of Mission in Sudan

11.05.2014

The European Union Delegation to Sudan noted with concern the reports of aerial bombardments on 1 and 2 May 2014 of the Mother of Mercy medical facility in the …

Festivalul de film european

10.11.2013

​În perioada 21-28 noiembrie 2013, la Khartoum se va desfăşura Festivalul de film european. România va fi reprezentată la acest eveniment de filmul…

1 Decembrie

01.11.2013

Ambasada României în Khartoum primeşte sugestii pentru marcarea Zilei Naţionale. …