Eliberare documente de identitate şi călătorie

Paşaportul simplu electronic

Începând cu data de 31 decembrie 2008, România a pus în circulaţie paşaportul electronic.

Pentru obtinerea unui nou paşaport este necesară o programare prealabilă pe care o puteţi obţine trimiţând un e-mail la adresa de contact a secţiei consulare sau prin telefon.

Taxa consulara este echivalentul în lire sudaneze a 100 euro, iar termenul de eliberare este de aproximativ 45 zile lucratoare de la data depunerii cererii, la sediul ambasadei sau în aproximativ patru săptămâni prin ridicarea paşaportului nou de la serviciul comunitar de paşapoarte din judeţul de domiciliu de către un mandatar al solicitantului care prezintă la ghişeu o procură autentificată la ambasadă. Procura şi paşaportul actual vor fi trimise mandatarului prin curier rapid (TNT, DHL sau UPS) pe proprie răspundere. La livrarea noului paşaport, la ambasadă sau în ţară, paşaportul actual urmează să fie anulat şi înapoiat solicitantului/ mandatarului. .

Solicitanţii trebuie să aleagă opţiunea ţării de colecţie a paşaportului de la început: la ambasada sau ridicare prin procură în România. Opţiunea ţării de colecţie nu poate fi schimbată ulterior.

Paşaportul simplu electronic se elibereazã cetãţenilor români cu domiciliul in România (conform legii, o persoană poate avea un singur domiciliu şi mai multe reşedinte temporare) şi cetaţenilor români cu domiciliul în străinătate.

Noua procedură de eliberare a paşapoartelor electronice şi a titlurilor de călătorie presupune prezenţa obligatorie a solicitantului la sediul ambasadei, inclusiv a minorilor, având în vedere că este necesară prelevarea amprentelor, fotografierea şi semnarea electronică a formularului de cerere. De asemenea, este necesară prezentarea în original a tuturor actelor necesare eliberării documentelor de calatorie.

Preluarea cererii, verificarea şi introducerea datelor, inclusiv a fotografiei, amprentelor şi semnăturii durează aproximativ 60 minute / persoană, dacă viteza internet este normală şi dacă fotografiile sunt corespunzătoare, existând perioade mai lungi de timp în cazul copiilor.

Pentru ca fotografia să poată fi preluată în condiţii optime, solicitanţii trebuie să poarte îmbrăcăminte în culori închise şi să evite culorile tari sau caroiajele.

La sosirea paşaportului din ţară, ambasada contactează solicitantul care trebuie să se prezinte la ghişeu pentru semnarea electronică a formularului de livrare a paşaportului.

The European Union Delegation to Sudan issues the following statement in agreement with the EU Heads of Mission in Sudan

11.05.2014

The European Union Delegation to Sudan noted with concern the reports of aerial bombardments on 1 and 2 May 2014 of the Mother of Mercy medical facility in the …

Festivalul de film european

10.11.2013

​În perioada 21-28 noiembrie 2013, la Khartoum se va desfăşura Festivalul de film european. România va fi reprezentată la acest eveniment de filmul…

1 Decembrie

01.11.2013

Ambasada României în Khartoum primeşte sugestii pentru marcarea Zilei Naţionale. …